Articol

Sistemele de ventilație rezidențială: doar un trend sau o necesitate absolută?

Aproape nici o clădire rezidențială nouă nu poate oferi un climat interior sănătos fără ventilație rezidențială controlată: De regulă, clădirile noi sunt atât de bine izolate din motive energetice încât nu există schimburi spontane de aer. Cu toate acestea, sistemele de ventilație rezidențială oferă numeroase beneficii și pentru casele vechi. Întrebarea de bază: Dacă scopul este de a economisi energie, de ce ar trebui să fie instalat un alt consumator de energie electrică în apartament sau casă, împreună cu ventilația de confort?

Răspuns simplu: un sistem de ventilație controlat înlocuiește în mod constant aerul uzat din interor cu aer proaspăt. Unitatea recuperează căldura din aerul evacuat și o transferă în aerul proaspăt. Ferestrele nu mai trebuie să fie deschise pentru a primi aer proaspăt. În plus față de căldură, aparatele de ventilație rezidențială Hoval HomeVent® transferă umezeala din aerul uzat din interior în aerul proaspat introdus. Acest lucru economisește de multe ori cantitatea de energie necesară pentru ventilație. Consumul și costurile pentru încălzire și ventilație rezidențială sunt reduse – în timp ce calitatea vieții și confortul din locuință cresc.

• Aer curat constant – chiar și cu ferestrele închise.

• Pulberea fină și polenul dăunător raman în filtrul de ventilație. Persoanele cu alergii pot respira fără dificultăți.

• Țânțarii și alte insecte, precum și zgomotul traficului rutier, rămân la exterior.

• Nu mai există curenți de aer prin casă sau apartament datorită ferestrelor deschise.

• În timpul iernii, căldura produsă de sistemul de încălzire nu mai este risipită – economisind energie.

Umiditatea este, de asemenea, importantă

Sistemul de ventilație HomeVent® reglează de asemenea umiditatea – ceea ce reduce și mai mult consumul de energie. Senzorii de umiditate asigură faptul că umiditatea relativă rămâne constantă în intervalul de confort cuprins între 40 și 60%:

• Mucoasele nu se usucă în timpul iernii. Ca rezultat, se pot acumula mai puțini viruși gripali și bacterii patogene.

• Îmbrăcămintea și parul nu mai au o încărcătură statică.

• Oglinda din baie nu se mai aburește.

• Parchetul, mobilierul din lemn și instrumentele muzicale din lemn își păstrează valoarea datorită umidității stabile.

• Pericolul mucegaiului este eliminat.

ventilatie rezidentiala Hoval

Mirosurile dispar imediat

Sistemul de ventilație rezidențială HomeVent® de la Hoval poate face chiar mai mult: senzorii de miros raportează când există un miros. Dispozitivul elimină imediat aceste mirosuri, de exemplu din bucătărie sau baie, astfel încât acestea nu se mai pot răspândi. Și când oaspeții sărbătoresc în casă sau în apartament si fumeaza la interior, fumul dăunător nu se mai acumulează.

Performanța si control de la distanță a sistemului de ventilație rezidențială

Noile unități FRT de confort HomeVent®, disponibile la data de 1 aprilie 2018 vin în trei clase de performanță, se încadrează într-un dulap montat pe perete, fabricat în conformitate cu standardele UE. Și pot fi controlate de același sistem ca si sistemul de incalzire Hoval, care furnizează căldură pentru încăperi și apă caldă menajeră. Unitatea de control de cameră afișează toate elementele importante pe un singur ecran- chiar și prognoza meteo pentru ziua de mâine. O aplicație Hoval este, de asemenea, disponibilă pentru smartphone: Când vă aflați în mișcare, pur și simplu, porniți ventilația rezidențială sau încălzirea de la distanță- durează doar câteva secunde. Oriunde v-ați afla, temperatura camerei la domiciliu va fi întotdeauna plăcută – și aerul curat.

Pentru mai multe informații despre ventilația rezidențială, citiți: Este ventilatia inteligenta cu recuperarea caldurii si umiditatii raspunsul evident?

1215 views

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

seventeen + 12 =

I accept the Privacy Policy * for Click to select the duration you give consent until.

cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail