Articol

cazane in condensatie

Si cazanele in condensatie ies la pensie.

cazanele in condensatie de la HovalCând vine timpul să se înlocuiască echipamentele de încălzire sau să se instaleze un sistem complet nou, există un număr de factori care vor contribui la o rentabilitate maximă a investiției respective. Ian Dagley, specialist HVAC, discută cele mai importante aspecte.

VREMEA PENSIONĂRII

Pentru fiecare sistem de încălzire există o perioadă în care elementele centrale ale solutiei, cum ar fi cazanele, au ajuns la sfârșitul duratei de viață utilă și trebuie înlocuite. Aceast lucru se poate datora faptului că au încetat complet să funcționeze, piesele de schimb au devenit greu de gasit și / sau au defecțiuni frecvente, ceea ce devine frustrant și provoaca neplaceri constante. În mod inevitabil, acest lucru va necesita o investiție, astfel că este de dorit să obțineți cea mai bună rentabilitate;

În ceea ce privește performanța, costurile de funcționare și impactul asupra mediului. Și, desigur, aceleași considerații se aplică și unei instalații de încălzire complet noi. Aceasta poate fi, de semenea, o oportunitate ideală de a introduce tehnologii de încălzire cu emisii reduse de carbon, cum ar fi biomasa, colectoarele solare și pompele de căldură, ca parte a unui sistem mixt de încălzire. Un aspect evident pe care este necesar sa il luati in consideratie este eficiența energetică, și mai ales in cazul sistemelor de incalzire unde tehnologia a avansat fulminant în ultimii ani. Astfel, investițiile în cazane în condensație moderne, ultra-eficiente cu gaze sau petrol vor aduce beneficii semnificative în comparație cu vechiul sistem și vor genera o rentabilitate mai mare a investiției.  Acest lucru este ilustrat în mod clar de tehnologia de condensare care este acum disponibilă pentru cazanele cu gaz (inclusiv GPL) și cu combustibil lichid. Spre deosebire de cazanele fără condensare, unde o mare parte din căldura generată este pierdută în gazele de ardere, cazanele in condensatie sunt capabile să recupereze o mare parte din această căldură pentru a fi reutilizata în clădire. De exemplu, acum sunt posibile eficiențe nete de 109,9% pentru cazanele în condensație cu gaz și peste 98% pentru cazanele în condensație pe motorină. Eficiențe nete de peste 100% sunt posibile datorită căldurii latente recuperate prin tehnologia de condensare. În plus, față de condensare, eficiențele suplimentare față de modelele mai vechi sunt obținute prin modele mai noi de schimbător de căldură care utilizează materiale moderne, cum ar fi aliaje de aluminiu / fier (AluFer).

MODULARE PENTRU A SATISFACE NEVOILE CASEI

incalzire casa

În funcție de tiparul de casă și modul de viață al locuitorului, sarcinile cazanului diferă de-a lungul anului, necesarul de apă caldă este relativ constant în cursul unui an, același lucru nu se poate spune însă despre nevoia termica a casei care fluctuează foarte mult, mai ales în cazul țărilor în care sunt diferențe mari de temperatură între iarnă și vară.

Un alt considerent este cât de bine instalația de încălzire va răspunde la modificarea cererii (sarcinile termice) din clădire. Acest lucru a devenit deosebit de important în ultimii ani deoarece clădirile au devenit tot mai bine izolate, iar acest lucru înseamnă că acum cazanele petrec mai mult timp funcționând la sarcină parțială. Cazanele mai vechi au tendința de a porni și de a se opri (ciclu) în aceste condiții, ceea ce duce la pierderea energiei și poate, de asemenea, să crească costurile de întreținere și, eventual, să reducă durata de funcționare a cazanului.

Atunci când alegeți un cazan nou, capacitatea de modulare a acestuia, ca urmare a schimbărilor de sarcină termică este un criteriu important pentru optimizarea eficienței. În unele proiecte vor exista avantaje și pentru utilizarea mai multor cazane modulare mai mici care funcționează într-o configurație de tip „cascadă”. Acest aranjament oferă o flexibilitate considerabilă pentru sarcinile variabile, deoarece cazanele individuale pot fi oprite și cele care rulează pot modula în funcție de cerere.

MIXAREA SURSELOR DE CĂLDURĂ

Surse de caldura

După cum am menționat mai devreme, modernizarea unui sistem de încălzire poate fi oportunitatea ideală de a profita de sursele de căldură cu emisii scăzute de carbon care sunt acum disponibile pe scară largă – în mod obișnuit ca parte a unui sistem mixt de încălzire care include și cazanele cu gaz sau cu combustibil lichid. Aici, cheia este să se asigure că sursele individuale de căldură sunt controlate într-un mod care maximizează beneficiile fiecăruia. Acest lucru s-a dovedit a fi o provocare tehnică în trecut, dar noile sisteme de control au capacitatea de a controla una sau mai multe surse de căldură convenționale și cu emisii scăzute de carbon cu o singură unitate sau în cascada.

Pentru a facilita monitorizarea de la distanță și optimizarea sistemului, aceste sisteme pot fi accesate printr-o interfață online care vă informează, de asemenea, când este necesară întreținerea ca urmare a unei defectiuni sau pur si simplu una de rutină. Ele au, de asemenea, funcționalitate „plug and play”, astfel încât sistemul să poată fi extins cu ușurință în viitor.

CONCLUZII

Progresele înregistrate în ceea ce privește tehnologia de încălzire, cat și în domeniul automatizărilor, indică faptul că proprietarii de clădiri au acum mai multe opțiuni atunci când înlocuiesc un sistem de încălzire existent sau instalează unul complet nou. Alegerea cele mai bune soluții este un aspect complex, este necesar să luați în considerare toți factorii discutați mai sus, în mod ideal cu sprijinul final al specialiștilor care au experiență în toate aceste aspecte.

1052 views

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

1 × two =

I accept the Privacy Policy

cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail