Articol

renovarea casei

Renovarea casei: 10 sfaturi pentru cei care doresc sa isi modernizeze locuinta si sa inlocuiasca echipamentele de incalzire

Atunci cand sunteti pe cale sa va renovati si modernizati locuinta, exista numeroase detalii pe care trebuie sa le luati in considerare. In primul rand, trebuie sa aveti in vedere tipul de proprietate asupra careia doriti sa se intervina si tipul de restructurare dorit. Ideal este sa realizati restructurarea energetica simultan cu cea a locuintei, dar, in general, multe interventii se pot realiza chiar si in afara acestui context. Pentru a obtinele cele mai bune rezultate, va recomandam sa urmati cele 10 sfaturi de mai jos, dar si sa evaluati cu atentie situatiile in care acestea pot fi aplicate cu succes, avand in vedere ca unele interventii in cazul proprietatilor de tip condominiu sunt mai dificil de realizat sau necesita acord din partea celorlalti locatari.

1. Montati incalzire prin pardoseala

Incalzirea prin podea permite realizarea unor economii importante, dar este o interventie rentabila numai in cazul in care renovarea casei presupune restructurari importante. Cu un sistem de incalzire ce foloseste radiatoare, pentru a avea o temperatura confortabila, este necesara o temperata de 20 ° C la inaltimea capului (aproximativ 1.70m), ceea ce inseamna ca la nivelul tavanului temperatura ajunge la peste 30 ° C. Incalzind podeaua, camera se incalzeste de jos in sus, , iar sistemul se incalzeste la o temperatura de 30 ° C, mult mai mica fata de cele 60 ° C la care trebuie sa ajunga sistemele traditionale pentru a incalzi eficient. Caldura este distribuita mult mai eficient, iar senzatia de pardoseala calda sporeste confortul, aspect deloc neglijabil.

2. Instalati panouri fotovoltaice

Scumpirea continua a energiei electrice din ultimii ani a dus la cresterea constanta a facturilor la electricitate, in acest caz, panourile fotovoltaice se dovedesc a fi foarte convenabile, mai ales ca se poate instala un sistem de acumulare a energiei pentru a fi folosita ulterior. Energia regenerabila devine astfel o sursa excelenta si gratuita de reducere a facturilor.

3. Asigurati-va ca ferestrele se inchid etans

Una dintre cele mai vulnerabile zone ale unei locuinte este cea a ferestrelor. In cazul in care tamplaria este una veche, din lemn, renovarea casei necesita interventie si asupra acestei zone, prin ferestrele neadecvate se poate produce un transfer termic masiv. Prin zona care nu este etanseizata pot trece curenti importanti de aer, curenti care sunt cu atat mai mari, cu cat diferenta de temperatura dintre interior si exterior este mai mare. Se ajunge astfel in situatia in care se pierde caldura, casa necesitand incalzire suplimentare, ceea ce duce la cresterea facturilor la gaz si energie electrica. Va recomandam sa investiti in ferestre de ultima generatie, beneficiile si economiile inregistrate fiind pe masura. Este ideala utilizarea unor geamuri termopan cu tamplarie cu mai multe camere, de asemenea, va recomandam sa realizati un reglaj al acestora cel putin o data pe an in scop de mentenanta.

4. Izolati-va termic locuinta

Renovarea casei si izolarea termicaEste probabil una din cele mai discutate metode de reducere ale cheltuielilor cu incalzirea si racirea locuintelor. In acest fel, consumul de energie termica poate fi redus cu pana la 50%. Prin izolare, caldura se acumuleaza si mentine in exterior, iar temperatura nu va inregistra fluctuatii majore. Vara, temperatura casei este mentinuta de obicei sub 26 °C, transferul termic intre interior si exterior fiind unul redus. In acest caz, nivelul dvs. de confort este unul sporit, iar cheltuielile cu energia si gazul sunt reduse cu succes. Renovarea casei si izolarea termica sunt aspecte pe care se concentreaza un numar tot mai mare de proprietari, in special datorita fluctuatiilor importante de temperatura din zona noastra.

5. Montati robinete termostatice de radiator sau repartitoare

Prin utilizarea robinetelor se asigura evitarea suprapresiunii, iar sistemul este mentinut la parametrii constanti. In cazul sistemelor monotubulare de distributie, se utilizeaza un ventil retrofit. In cazul sistemelor bitubulare, robinetul cu trei cai asigura blocarea debitului catre radiator, iar bypass-ul catre returul instalatiei este deschis pentru a nu se crea presiune excesiva.

6. Montati un termostat inteligent

Acesta este un dispozitiv capabil sa moduleze in timp si spatiu temperatura. Termostatul inteligent va permite sa reglati climatul casei in functie de stilul dumneavostra de viata. Noua tehnologie de control gandeste singura in mod automat, si gandeste in avans. Cuprinde intr-o retea toate componentele si ia in considerare factori externi, de exemplu prognoza meteo. TopTronic E de la Hoval reduce consumul de combustibil si energie electrica si mareste confortul. Indiferent daca utilizatorii prioritizeaza economisirea energetica sau confortul, ei pot ajusta setarile cu usurinta prin controlul generatorului de caldura in mod similar schimbarii volumului unui dispozitiv radio.

7. Instalati panouri solare

panouri solareRenovarea casei este momentul perfect pentru a reface acoperisul si instala panouri solare. Acest lucru este posibil atat in locuinte unifamiliare, cat si in blocuri de apartamente, putand fi folosite pentru alimentarea cu apa calda menajera si/sau caldura, acestea venind in sprijinul sistemelor de caldura traditionale. Panourile solare aduna energie solara pe timpul zilei, cand soarele straluceste, deci este necesar sa avem un element de stocare a apei incalzite, care sa permita folosirea ei atunci cand este nevoie. Capacitatea acestor rezervoare depinde de numarul de locuitori, si de cantitatea de apa pe care acestia o folosesc zilnic. Sunt importante metodele de izolare si umplere pentru ca rezervorul sa mentina apa la temperatura optima cat mai mult timp. Simplu, rapid si complet gratuit – Calculatorul solar va estimeaza consumul de apa calda.

8. Inlocuiti generatorul de caldura cu altul mai eficient

Cazanele in condensatie si pompele de caldura sunt o alegere viabila atat pentru centrele comerciale, industriale, cat si pentru complexele rezidentiale. Un cazan in condensatie impreuna cu o incalzire prin pardoseala poate realiza economii de pana la 60%, iar un cazan in condensatie cu un sistem traditional de incalzire poate inregistra economii de aproximativ 30%. In ceea ce priveste pompele de caldura, sunt o alegere ecologica si extrem de eficienta, singura cheltuiala fiind cea cu energia electrica.

9. Instalati un sistem de ventilatie cu recuperare de caldura

Aerisirea camerelor prin deschiderea larga a ferestrelor, este un “suicid energetic”. Renovarea casei poate fi un prilej oportun pentru a instala un sistem de ventilatie cu recuperare de caldura va permite sa controlati salinitatea aerului, previne umezeala excesiva si formarea mucegaiului, fara a inregistra pierderi energetice. In plus, sistemul utilizeaza in mod eficient caldura care altfel s-ar pierde prin deschiderea ferestrelor.

10. Utilizati o iluminare eficienta

becuri ecologiceSistemele de iluminat cu led consuma cu 80% mai putina electricitate, iar durata de viata este de 40 de ori mai mare decat in cazul becurilor cu filament. In ciua costurilor per unitate, fiind de aproximativ 5 ori mai scumpe decat cele traditionale, economiile realizate sunt de aproximativ 400%  (costul becului vs electricitatea economisita). Un bec cu led are o durata de viata de circa  20.000 ore versus 1000 ore in cazul becurilor traditionale.

Daca doriti sa aflati mai multe despre eficienta energetica, va recomandam urmatoarul articol: Palatul Hampton Court alege eficienta energetica si protejarea mediului

945 views

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

sixteen + 3 =

I accept the Privacy Policy

cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail