Articol

Pompe de căldură – ultimele trenduri în materie și evoluția tehnologiei.

Un interviu cu Kevin Allenspach, Manager de produs pentru pompe de căldură și energie solară de la Hoval.

Pompele de căldură se bucură, de ceva timp, de popularitate și devin din ce în ce mai căutate de cei care se orientează către soluții ecologice. Nu este greu de văzut de ce: nu produc emisii dăunătoare pentru mediu și sunt eligibile pentru finanțare de la stat în majoritatea țărilor. Dar unde se va îndrepta această tendință în viitor?

Kevin Allenspach ne-a acordat un interviu în care am discutat despre câteva aspect cheie și posibile direcții de dezvoltare.

Cum diferă pompele de căldură de astăzi de cele care erau disponibile înainte pe piață?

Kevin Allenspach: Pompele de căldură aer / apă din trecut tindeau să fie zgomotoase și nu păreau deosebit de atractive.

Lansarea pe piață a pompei de căldură aer / apă UltraSource® în 2018 a marcat o adevărată etapă pentru Hoval. Am fost una dintre primele companii care au fabricat o pompă de căldură aer / apă cu emisii de zgomot de numai 28 dB (A) la o distanță de trei metri – mai silențioasă decât o șoaptă! Am stabilit noi standarde în ceea ce privește designul și arată și astăzi ultra-modern. Unitatea externă seamănă cu o parte a fațadei clădirii, ceea ce înseamnă că poate fi poziționată într-o grădină sau în fața unei case fără a ieși în evidență, integrându-se armonios în design.

Mai mult, pompele de căldură de astăzi sunt foarte eficiente. Acest lucru le face mai economice și mai ieftine de operat în fiecare zi – și sunt, de asemenea, mai durabile.

Cum vor arăta pompele de căldură ale viitorului?

Kevin Allenspach: Cred că emisiile de zgomot vor câștiga un loc din ce în ce mai proeminent în mintea oamenilor în viitor, pentru simplul motiv că acest aspect este cel observat imediat de un client final și are un impact decisiv asupra nivelului de confort.

De asemenea, pompele de căldură vor deveni o caracteristică mai importantă a renovărilor, deoarece temperaturile ridicate ale returului înseamnă că radiatoarele existente pot fi refolosite. Noua noastră pompă de căldură Belaria® pro aer / apă este alegerea perfectă pentru renovări.

De asemenea, cred că legislația și programele de finanțare vor juca un rol cheie în dezvoltarea viitoare a pompelor de căldură. Cerințele prevăzute de lege dictează mișcarea clară pe care o vedem către agenții de răcire care sunt mai ecologici. De aceea, la Hoval folosim deja R290 (propan) sau R32 ca agenți de răcire alternativi.

Cum se pregătește Hoval pentru aceste noi tendințe?

Kevin Allenspach: Prioritatea noastră sunt pompele de căldură care utilizează lichide de răcire alternative. Datorită Belaria® pro, suntem deja în măsură să respectăm regulile și reglementările viitoare.

Această pompă de căldură alimentată cu propan are un design monobloc și este extrem de ecologică, cu o valoare GWP (Gloval Warming Potential) de 3. Belaria® eco, care funcționează cu R32, îndeplinește, de asemenea, cerințele și anticipează o serie de evoluții cheie.

Cum va evolua piața pompelor de căldură?

Kevin Allenspach: O privire rapidă asupra evoluțiilor din ultimii zece ani dezvăluie o creștere constantă în Europa și aceasta este o tendință care urmează să continue în următorul deceniu.

Știm că pompele de căldură au cucerit deja mai mult de jumătate din piața de încălzire din Elveția, de exemplu – dar multe gospodării se bazează încă pe sisteme de încălzire vechi, deci piața renovării este o prioritate pentru noi.

Consultați aici: Programul privind instalarea sistemelor de încălzire care utilizează energie regenerabilă, inclusiv înlocuirea sau completarea sistemelor clasice de încalzire, beneficiari persoane fizice și juridice. (Programul „Casa Verde”)

1556 views

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

6 + 4 =

I accept the Privacy Policy

cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail