Articol

Ventilatie rezidentiala HomeVent Comfort

Care sunt ultimele noutati pe piata ventilatiei rezidentiale?

Noua generatie inteligenta de ventilatie rezidentiala – HomeVent® Comfort

Seria de sisteme de ventilatie HomeVent® Comfort de la Hoval poate fi acum controlata prin intermediul regulatorului automatizat TopTronic® E. Ca rezultat, Hoval integreaza sistemul controlat de ventilatie in strategia sa de sistem: “totul dintr-o singura sursa – totul administrat cu ajutorul unitatii inteligente de control”. Pe parcursul acestei relansari, seria HomeVent® a fost complet revizuita.

Rezultatul? O putere crescuta, nivel minim de zgomot, eficienta energetica A+, instalare simplificata si o greutate redusa.

“Depaseste statu-quo ul: acesta a fost motto-ul nostru atunci cand am inceput relansarea seriei HomeVent® Comfort.”, ne explica Patrik Woerz, product manager pentru ventilatie rezidentiala . “Nicio parte nu a fost lasata neatinsa. Am realizat imposibilul: am reusit sa imbunatatim ventilatia noastra rezidentiala, care era deja excelent controlata, facand-o si mai performanta cu ajutorul regulatorului de sistem TopTronic® E.” Daca va bazati pe o solutie de sistem de la Hoval, dispozitivul inteligent de control TopTronic® E va ofera o solutie universala pentru toate echipamentele Hoval: cazane, pompe de caldura, sisteme solare termice si de preparare a apei calde menajere – lista la care adaugam acum si sistemul confort de ventilatie rezidentiala.

Ventilatie rezidentiala HomeVent Comfort

Optimizare spectaculoasa

 

Dupa relansare, echipamentul va purta denumirea de HomeVent® (201), (251) sau (301): a fost optimizat numarul de componente–a caror calitate este una exceptionala, iar echipa de dezvoltare a reusit sa obtina reducerea semnificativa a dimensiunilor si greutatii gamei, cat si cresterea eficientei si simplificarea instalarii. Toate unitatile fac acum parte din clasa de eficienta energetica A+. Mai mult, exista o optiune de ajustare a calitatii aerului, unitatile fiind adaptabile pentru orice interval de temperatura, instalarea este mai usoara datorita greutatii reduse, iar nivelul de zgomot a fost de asemenea redus suplimentar.

 

Calitate dovedita

 

Calitatea dovedita a echipamentului Hoval HomeVent® a ramas aceeasi: avantajul major al HomeVent® este recuperarea exceptionala a caldurii si a umiditatii. Acest lucru este adaptat individual la nevoile rezidentilor care folosesc controler-ul. Datorita recuperarii optime a umiditatii, nu exista acumulare de condens – ceea ce inseamna ca nu este necesara evacuarea condensului. Cu recuperarea caldurii si a umiditatii, unitatile HomeVent® nu mai au nevoie de protectie anti-inghet, eliminand necesitatea de preincalzire electrica intensa. In plus, in timpul iernii, aerul ambiental nu devine uscat. Aerul uscat nu este doar neplăcut – ci ofera, de asemenea, conditiile ideale pentru virusul gripal.

Cu un nivel ridicat de recuperare a umiditatii (pana la 90%), ventilatia Hoval HomeVent® asigura o reducere semnificativa a riscului de apariție a gripei. Aerul foarte uscat poate provoca deteriorarea parchetului si a elementelor din lemn. Plantele din casa sunt de asemenea afectate atunci cand aerul este foarte uscat, ofilindu-se. Cu ventilația HomeVent® Comfort, aerul proaspat filtrat este incalzit si umidificat în conformitate cu cerintele energetice din aerul extras. In consecinta, locuitorii se pot asigura ca aerul pe care il respira in casele lor este intotdeauna curat, fara polen si contine nivelul ideal de umiditate. Toate unitatile de ventilatie HomeVent confort economisesc mai multa energie decat folosesc si asigura un climat confortabil constant in casa.

 

De ce sa alegeti un sistem de ventilatie pentru casa dumneavostra?

 

Ventilatie rezidentiala - aer proaspat

Casele sunt construite din ce in ce mai des intr-un mod cat mai etans, ceea ce economiseste energie. Totusi, acest lucru are si dezavantaje ce se reflecta in climatul interior.

Rezultatul: aer umed si mirosuri persistente. In trecut, solutia era deschiderea ferestrelor. Insa, atunci cand deschideti fereastra, ceea ce introduceti in casa dumneavostra nu este numai aerul proaspat, ci si praf, zgomot, insecte si polen. In acelasi timp, locuinta pierde intre 30% si 50% din caldura prin ventilarea conventionala ( deschiderea ferestrelor si a usilor).

Sistemul de ventilatie HomeVent® Comfort evacueaza intr-un mod foarte silentios aerul uzat din interiorul casei si furnizeaza constant aer proaspat, filtrat. Atunci cand este necesar, caldura si umiditatea din aerul interior nu sunt pierdute, ci sunt transferate aerului proaspat printr-un schimbator de caldura rotativ. Conceptul de functionare brevetat al sistemului de ventilație HomeVent® imbunatateste semnificativ echilibrul energetic al fiecarei cladiri. Prin recuperarea energiei termice existente in umiditate, seria HomeVent® atinge un randament de recuperare a caldurii de pana la 130%, in timp ce sistemele conventionale ating un maximum de 90%.

Puteti afla mai multe despre poluarea atmosferica din casa si cum sa nu o lasati sa va afecteze sanatate aici.

1025 views

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

five × five =

I accept the Privacy Policy * for Click to select the duration you give consent until.

cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail