Articol

Economie instalatii de incalzire

Instalații de încălzire ce îmbătrânesc. Ce e de facut?

Instalatii de incalzire ce necesita inlocuire, potential urias de economie

Intr-o casa unifamiliala, incalzirea si producerea de apa sunt de departe cele mai mari consumatoare de energie, iar acele instalatii de incalzire ce imbatranesc necesita inlocuire prompta. In Austria, ele reprezinta in medie 90% din necesarul energetic al unei gospodarii. 80% din consumul energetic domestic este reprezentat de incalzire. Tot incalzirea genereaza cea mai mare parte din emisiile de CO2. Potentialul de a realiza economii este considerabil si nu mai putin in materie de emisii. Dar acest lucru nu trebuie sa se limiteze numai la incalzire, cladire in intregime merita sa fie examinata.

Economie Instalatii de incalzire
Instalatii de incalzire

Un studiu al agentiei de energie , confirma; chiar si renovarea partiala este rentabila.

Prin « renovare », inseamna de asemenea renovarea energetica completa a imobilului. Dar nu intodeauna dispunem de fondurile necesare. In acest caz, trebuie sa apelati la o renovare partiala, acest lucru inseamna modernizarea incalzirii si izolarea podului. Asa cum a constatat agentia de energie austriaca printr-un vast studiu, este posbil, gratie acestor actiuni, sa fie redus cu 44% necesarul de energie al unei case construite in conformitate cu standardele din 1980 de construcție și un sistem de încălzire convențional din 1995. Daca este prevazut  ca ulterior sa se realizeze o izolatie termica a peretilor exteriori , necesarul termic se va adapta la nevoile actuale ale imobilului. Sistemele de incalzire supradimensionate apartin trecutului, revovarea sistemului de incalzire precede izolatia termica!

Minimizarea pierderilor energetice.

Principiul de baza: o izolatie mai buna a casei va permite sa alegeti un sistem de incalzire de o capacitate mai mica  cu un consum mai mic energetic. Integrarea unui sistem de ventilatie rezidentiala, cum este sistemul HomeVent® Hoval, permite reducerea suplimentara a pierderilor, avand si avantajul asigurarii unui plus de confort. Aerul poluat si mirosurile sunt eliminate din casa mult mai eficient prin sistemul de ventilatie rezidentiala comparativ cu deschiderea ferestrelor. In plus, sistemul utilizeaza in mod eficient caldura care altfel s-ar pierde prin deschiderea ferestrelor.


Hoval – inovatii pentru un plus de eficienta si durabilitate.

Responsabilitate pentru energie si mediu: este ceea ce motiveaza de mai bine de doua decenii firma Hoval si reprezinta motorul inovatiilor in domeniul incalzirii si ventilatiei. Dezvoltarea constanta a instalatiilor si sistemelor permite utilizarea eficienta si coerenta a surselor de energie regenerabila, contribuind la reducerea consumurilor energetice cu incalzirea  si reducerea semnificativa a emisiilor de CO2.

 

516 views

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

5 × 2 =

I accept the Privacy Policy * for Click to select the duration you give consent until.

cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail