Articol

Este ventilația inteligentă cu recuperarea căldurii și umidității răspunsul evident?

ventilatie inteligenta
Poluarea aerului este o problemă invizibilă.

Există o preocupare crescândă în zilele noastre cu privire la nivelul de poluare al aerului din orașe și posibilele implicații pentru sănătate. Ceea ce mulți oameni nu realizeaza este faptul că poluarea din interiorul clădirilor poate fi la fel sau chiar mult mai daunatoare decât aerul din exterior. Aceasta este o problemă gravă pentru toate mediile din interior, inclusiv sălile de clasă din unitatile de invatamant. De exemplu, studiile efectuate de Universitatea din Exeter au aratat ca un nivel de CO2 de peste 1,5000 ppm poate duce la o reducere de 5% a puterii de concentrare a elevilor.

În trecut, clădirile slab izolate au risipit o cantitate mare de energie, dar acest lucru a facilitat o ventilație naturală destul de eficientă, astfel că poluanții din interior se acumulau intr-o masura mult mai mica. In prezent se construiesc clădiri mai riguroas izolate, astfel ca spatiile in care locuim si lucram economisesc energie – dar cu costul unei ventilatii naturale eficiente.

Având în vedere că omul inhalează in medie până la 20.000 de litri de aer pe zi, asigurarea unei ventilatii eficiente este o preocupare serioasă. Fiecare inhalatie poate conține până la 75.000 de particule de praf și diferite molecule din aer, dintre care unele vor reprezenta, fără îndoială, o amenințare la adresa sănătății. Cu cât acești poluanți sunt mai concentrați, cu atât mai mare este riscul de alergii și alte afecțiuni.

În plus, o ventilație slabă va permite nivelurilor de dioxid de carbon din aerul expirat să crească până la concentrații care pot cauza lipsa de atenție și somnolență. Aceasta este adesea o problemă în sălile de clasă slab ventilate, unde ocuparea ridicată permite nivelurilor de CO2 să crească la niveluri care diminuează concentrația, provoacă dureri de cap și induc oboseală. Efecte similare vor fi resimțite la locurile de muncă cu ventilație necorespunzătoare. Pur și simplu bazându-ne doar pe ferestrele deschise, pentru a îmbunătăți ventilația, apar probleme ca zgomotul, poluarea și curentii de aer.

Abordarea problemelor folosind un sistem de ventilație inteligent

 

Este, prin urmare, necesar să se ia măsuri active pentru a restabili și menține o bună calitate a aerului interior, în sălile de clasă, locurile de muncă și in case. Mai mult decât atât, acest lucru trebuie realizat fără a elimina beneficiile de economisire a energiei furnizate de clădirile mai bine izolate. Acest lucru nu este esențial numai pentru starea generală de sanatate, ci și pentru capacitatea noastră de a funcționa.

Măsurile de ventilație ar trebui, de asemenea, să isi exercite controlul asupra nivelurilor de umiditate, astfel încât aerul să nu devină prea uscat – ceea ce ii face pe oameni mai sensibili la probleme respiratorii.

Prin urmare, soluția este de a gasi un sistem de ventilație inteligent care să abordeze toate aceste probleme. Hoval HomeVent este unul dintre puținele sisteme care recuperează căldura și regleaza umiditatea la un nivel optim.

Unitățile HomeVent oferă ventilație fără curenți de aer pentru a menține în permanență o calitate ridicată a aerului din interior. Cu șase modele in portofoliu, oferind debite de aer de la 150m3 / h la 500m3 / h, există o soluție HomeVent pentru o gamă largă de aplicații.

Performanța energetica excelentă este asigurată de schimbătoarele de căldură cu randament ridicat, ce recupereaza căldura din aerul extras și prin încălzirea aerului proaspăt introdus. În mod similar, umiditatea din aerul vechi din incapere este recuperată și utilizată pentru a umidifica aerul introdus pentru a menține astfel umiditatea la un nivel confortabil. Tot aerul proaspăt introdus este, de asemenea, filtrat pentru a elimina poluanții, polenul și alți potențiali alergeni.Designul compact al sistemelor HomeVent le permite să fie amplasate discret în clădire și toate procesele sunt complet automatizate odată ce au fost stabilite condițiile dorite.

 

712 views

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 − 1 =

I accept the Privacy Policy * for Click to select the duration you give consent until.

cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail