Articol

Epoca încălzirii inteligente a sosit – Noua generație de cazane și pompe de căldură

Cum functioneaza noua generatie de cazane in condensatie si pompe de caldura pentru a economisi bani si a reduce emisiile de CO2?

Vremea se poate schimba de la un minut la altul. Cum va fi starea vremii la amiaza sau seara? Hoval TopTronic® E nu trebuie sa isi puna aceste intrebari – noua tehnologie de control stie deja prognoza meteo datorita interfetei sale de conectare la internet. De exemplu, poate sa ajusteze cazanul in condensatie in functie de prognoza meteo preluata de la MeteoNews. Daca este inca frig dimineata, va furniza energie termica. Cand temperatura exterioara incepe sa creasca in jurul amiezii, tehnologia de control reduce din timp in mod automat incalzirea in functie de prognoza meteo.

Combinand cazanul in condensatie cu un sistem cu solar, noua tehnologie de control prioritizeaza sistemul de incalzire solara, bazandu-se pe nivelul de radiatie solara globala prognozat, reducand consumul de gaz sau combustibil lichid. Hoval TopTronic® E poate lua in calcul radiatia solara, in cazul ferestrelor mari orientate spre sud, obtinand climatul optim in interior. Pe scurt: noua tehnologie de control gandeste singura in mod automat, si gandeste in avans. Cuprinde intr-o retea toate componentele si ia in considerare factori externi, de exemplu prognoza meteo. Aceasta reduce consumul de combustibil si energie electrica si mareste confortul. Indiferent daca utilizatorii prioritizeaza economisirea energetica sau confortul, ei pot ajusta setarile cu usurinta prin controlul generatorului de caldura in mod similar schimbarii volumului unui dispozitiv radio.

Usor de utilizat

Similar regulatorului TopTronic E de la Hoval, incorporat in generatorul de caldura, exista un panou de control identic, cu touchscreen, ce poate fi pus in camera – statie de camera.

regulator pentru cazane in condensatie si pompe de caldura
Regulator pentru cazane in condensatie si pompe de caldura

Conceptul de functionare este foarte simplu. Ghidul de pornire incepe prin punerea la dispozitie a selectarii limbii dorite,  ghidand mai departe utilizatorul prin toate setarile intr-un mod logic. Lucrand impreuna cu clientul, ghidul de instalare poate opta pentru ecrane de pornire diferite in functie de informatiile dorite de client sau preferintele de afisare. Daca un contor de energie termica este instalat, sistemul ofera o vedere de ansamblu asupra tuturor dispozitivelor. In acest caz, panoul de control arata consumul sub forma unor cifre sau grafice, insa arata si cantitatea de caldura solara generata (in cazul in care este instalat un sistem solar).

Utilizatorii care doresc informatii-cheie la o simpla privire, pot alege un mod de afisare simplu. Cei orientati spre domeniul tehnic, pot alege o configuratie a panoului de control mai complexa, asemanatoare bordului unei masini electrice. Indiferent de optiunea aleasa, toti utilizatorii au control asupra intregului sistem de incalzire, inclusiv o vedere de ansamblu asupra informatiilor referitoare la economisirea de energie si la confortul propriu.

Incalzire printr-o apasare, oricand si oriunde doriti

In cazul in care casa este nelocuita pe timpul zilei, nu este necesar sa fie incalzita. Dar cand toata lumea soseste acasa dupa-amiaza, este placut si cald si exista suficienta apa calda pentru bai sau dusuri. Sambata sau duminica, probabil veti dori sa aveti casa calda toata ziua. Tinand cont de obiceiurile casei, puteti selecta cu doar cateva click-uri, unul din programele saptamanale si zilnice predefinite. Programul zilnic reprezinta rutinele tipice, insa el poate fi schimbat rapid in cazul schimbarii planurilor dvs. Apasati pe touchscreen si introduceti setarea de timp gandita spontan si casa se va incalzi inainte sa va dati seama.

Programul poate fi controlat chiar si de la distanta prin intermediul aplicatiei de pe smartphone. Aceasta este disponibila pentru telefoanele cu sistem de operare iOS/Android (Versiunea pentru Windows phone urmand a se lansa in curand) si se bazeaza pe aceeasi logica de functionare precum statia de camera din casa dumneavoastra.

Daca aveti o casa de vacanta, puteti configura aplicatia sa afiseze conditiile meteo de la destinatie, si aceasta poate porni caldura inainte ca dvs. sa plecati la drum, fiind actionata de la distanta. In acest fel, camerele vor fi deja incalzite cand dvs. sositi. Acesta este modul in care combinati facilitatile de economisire a energiei cu confortul si comoditatea.

Adaugarea unei surse suplimentare de energie?

Nicio problema: Totul poate fi legat in retea

Sunteti pe cale sa modernizati cladirea? Sa va mariti casa? Aceasta poate fi oportunitatea perfect pentru a va suplimenta sistemul de incalzire deja existent cu surse de energie regenerabila. Hoval TopTronic® E poate fi conectat si la generatoarele de caldura deja existente, astfel incat fiecare dispozitiv poate comunica cu celalalt.

Noua tehnologie de control coordoneaza componentele cu precizie si creeaza un singur sistem, prin legarea tuturor dispozitivelor in retea. Acest lucru produce o economie de combustibil si energie electrica de pana la 15% si reduce impactul ecologic – impreuna cu facilitatile inteligente pentru prognoza meteo si programul de incalzire stabilit.

Deja configurat pentru smart grid

In acelasi fel in care Hoval TopTronic® E gandeste in avans in ceea ce priveste starea vremii, el are aceleasi principii si in privinta retelelor de tip smart (smart grid). O asemenea retea poate compensa automat o sub/supraalimentare cu energie electrica.

Daca de exemplu, un surplus de energie este disponibil, generat din energia solara sau eoliana, aceasta poate porni pompa de caldura prin intermediul Hoval TopTronic E. Aceasta poate mari temperatura de la 50 la 60 de grade Celsius (ca exemplu) astfel incat caldura este “depozitata” si ramane disponibila dupa ce surplusul de energie electrica a fost folosit si costul energiei electrice a crescut. Asta inseamna de asemenea ca utilizatorii au o sursa sigura de caldura chiar daca exista o incarcare electrica insuficienta si pompa de caldura nu porneste. Indiferent de situatie, utilizatorii pot participa in mod activ in reteaua smart prin regulatorul de sistem Hoval TopTronic® E si se pot bucura de un tarif favorabil

Lumina de semafor care este aproape mereu verde

In ciuda sigurantei, sistemele de incalzire de la Hoval mai au nevoie din cand in cand de mentenanta. Regulatorul de sistem TopTronic® E detecteaza in timp util si indica gradul de necesitate a unei mentenante, aratand acest lucru pe panoul de control sau pe smartphone, folosind un sistem asemenea unui semafor. In cele din urma, riscul de a va afla in situatia unui sistem de incalzire nefunctional este zero. In orice caz, un inginer de la Hoval nu se afla niciodata foarte departe. Pentru a continua sa va bucurati de un sistem generator de caldura care nu pericliteaza mediul inconjurator si ofera confort si un consum eficient, trebuie doar sa sunati.

Detalii privind ultima generatie de echipamente de incalzire gasiti aici:
http://www.hoval.ro/produse/toptronic-e/
663 views

Comments (2)

 1. incantator , dar nimic clar , de exemplu o casa langa Bucuresti cu o supr de 100 mp izolatie 10 cm ,ferestre triple , o singura intrare principala . ce putere trebuie sa aiba pompa ? La x kw consumati din retea = cata caldura , care este raportul dintre energia consumata si cea rezultata . Care este temperatura minima de lucru . De ex Mitsubishi functioneaza de la – 30

  1. Din cate intelegem, sunteti interest de evaluarea unui necesar energetic pentru o casa de 100 m2 si care sa utilizeze ca generator de energie o pompa de caldura.
   Inainte de a va face orice fel de recomandare, va sfatuim sa va adresati unui proiectant de specialitate care sa va poata determina cu exactitate necesarul termic pentru incalzire si preparare a apei calda menajere.
   Acest lucru este cu atat mai important in conditiile in care doriti sa utilizati ca generator de energie o pompa de caldura.
   In momentul in care a fost stabilit necesarul termic, urmeaza ca impreuna cu un specialist sa alegeti tipul de pompa de caldura cel mai potrivit; aer/apa, sol/apa sau apa/apa. Alegerea nu este una simpla si trebuie sa tina cont de urmatoarele:
   – Solutia sistemului de incalzire pentru locuinta ( incalzire in pardoseala, ventioconvectoare sau cea mai dezavantajoasa, radiatoare)
   – Sursa de caldura disponibila din mediul inconjurator care poate satisface in conditii optime necesarul termic al casei
   – Regimul termic stabilit pentru casa. Daca doriti temperaturi ambientale de 24 °C, atunci trebuie sa alegeti o pompa de caldura care poate sa va ofere temperaturi ridicate ale turului ( in acest caz nu va recomandam alegerea unei pompe de caldura aer/apa), iar in cazul in care nu doriti temperaturi ambientale mai mari de 20 °C va puteti orienta si catre pompele de caldura aer/apa.
   – Trebuie analizat obiceiurile locatarilor in ceea ce priveste consumul de apa calda menajera. Este o abordare in cazul in care se utilizeaza frecvent cada si o alta abordare pentru cazul in care se utilizeaza numai dusurile.
   Dupa parcurgerea acestor etape se poate discuta de valorile minime ale temperaturilor de lucru pentru pompa de caldura.
   In functie de alegerea finala a tipului de pompa de caldura se poate preciza cu exactitate raportul intre energia electrica preluata de la retea si energia termica cedata catre casa. Acest raport este exprimat de catre fiecare producator de pompe de caldura si se simbolizeaza prin abrevierea COP ( coeficient de performanta). Valoarea COP variaza functie de tipul de pompa de caldura si variaza in intervalul 3 – 6.
   In ceea ce priveste exemplul dvs. cu Mitsubishi este nevoie sa ne transmiteti mai multe informatii pentru a putea analiza.
   Pentru a raspunde totusi intrebarii dvs., putem sa facem o estimare generalista si sa consideram ca o sarcina termica de 8 kW este rezonabila. Asa cum am precizat este nevoie ca valoarea mentionata sa fie probata prin intermediul unor calcule realizate de catre un proiectant de specialitate.
   In vederea alegerii tipului si modelului de pompa de caldura, specialistii firmei noastre va stau la dispozitie.
   Va rugam sa ne contactati la adresa de e-mail office.ro@hoval.ro sau la tel. 021 4103000.

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

19 − 17 =

I accept the Privacy Policy * for Click to select the duration you give consent until.

cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail