Articol

Consum energetic redus cu 90% prin renovarea casei și a sistemului de încălzire

Cu o renovare termică generală și o pompă de căldură cu sursă aer de la Hoval, familia Hölzl și-a redus costurile cu energia cu 90%. Necesarul de încălzire de 37 kWh / m² corespunde acum cu cel al unei case cu consum extrem de redus de energie.

Familia Hölzl și-a construit propria casă în Parschlug, în Styria, acum 40 de ani. Pentru o încălzire mai eficientă a casei de 170 m², aceasta a fost complet renovată și reabilitată termic. În timpul acestei renovări – care a pus un accent deosebit pe creșterea eficienței energetice – toate ferestrele au fost înlocuite, iar mansarda a fost izolată.

În cadrul acestui proiect, familia Hölzl și-a extins sistemul de încălzire existent, compus dintr-un cazan în condensație TopGas clasic și cazanul pe combustibil solid, cu pompa de căldură, cu sursă de aer, Belaria SRM. Măsurile de renovare au dat roade: clădirea necesită acum doar 37 kWh / m² și, prin urmare, cu aproximativ 90% mai puțină energie pentru încălzire. Acest lucru corespunde valorilor standard ale unei case cu consum redus de energie. În plus, familia acoperă, în mare măsură, consumul de energie electrică al sistemului de încălzire cu panouri solare fotovoltaice instalate pe acoperiș.

Confort crescut: trei echipamente de încălzire– un singur sistem de control

Toate cele trei echipamente de încălzire sunt echipate cu sistemul modern TopTronic, conectat eficient și pot fi pornite și oprite după nevoile de încălzire. În acest fel, toate sursele de energie – lemnul și gazul, precum și aerul înconjurător – sunt utilizate în mod optim.

Hoval a preluat ideile noastre și le-a implementat 100%. Rezultatul îndeplinește complet așteptările pe care le-am avut.

Încălzirea pe gaz și cazanul pe combustibil solid acoperă orice vârfuri de consum în zilele reci de iarnă într-o manieră eficientă din punct de vedere energetic. Pentru a face acest lucru, familia folosește, printre altele, propriul combustibil solid, lemnul. Un vas de acumulare, CombiSol R, asigură, de asemenea, faptul că există suficientă apă caldă în toată casa.

Utilizarea sustenabilă a resurselor

Pentru familia Hölzl, un tratament respectuos al naturii a fost crucial pentru decizia de a integra o pompă de căldură cu sursă aer. Sistemele de încălzire existente, care utilizează combustibili fosili, ar trebui să acopere numai vârfurile.

Casa noastră este acum încălzită, în principal, cu pompa de căldură cu sursă aer. În acest fel ne-am redus semnificativ emisiile de CO2.

Domnul Hölzl subliniază aspectul ecologic al sistemului și adaugă: „Sistemul nostru fotovoltaic complet, instalat pe acoperiș, cu depozitarea aferentă, acoperă, de asemenea, cea mai mare parte a energiei electrice necesare încălzirii.”

Încredere în calitate și servicii de peste decenii

De peste 20 de ani, familia Hölzl are încredere în experiența de încălzire cu Hoval și în cazanul în condensație pe gaz de la Hoval. Datorită experienței pozitive, domnul Hölzl a decis, de asemenea, în favoarea companiei Hoval pentru proiectul de renovare.

Mai ales serviciile competente și soluțiile de sistem de la un singur producător au fost criteriile decisive pentru mine. Cooperarea directă cu inginerii Hoval a fost excelentă, de la proiectare, până la punerea în funcțiune, iar implicarea instalatorului la fața locului a funcționat perfect.

1073 views

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

18 + sixteen =

I accept the Privacy Policy

cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail