Articol

Cazan în condensație pentru încălzirea sustenabilă a unei stupine din Salzburg

O stupină din Salzburg crește gradul de conștientizare cu privire la importanța creșterii albinelor și de ce sunt esențiale pentru oameni. Hoval susține proiectul și îi furnizează o soluție ultra performantă de încălzire prin cazanul în condensație cu o eficiență inegalabilă, UltraGas®.

Subiectul mortalității albinelor este de o importanță crucială, deoarece fără ele, omenirea nu poate supraviețui. Daniel Pfeifenberger, președintele asociației Bienenlieb, este foarte dedicat albinelor și a început să proiecteze stupina la sfârșitul anului 2017. Ca urmare a sprijinului acordat de diverși investitori, construcția, inclusiv noua clădire și lucrările de renovare, au durat doar un an.

Un sistem de încălzire la fel de puternic și eficient precum albinele

Stupina de 3800 m2 găzduiește 12,5 milioane de albine și combină totul sub un singur acoperiș, de la stupi și producția de miere până la formarea apicultorilor. Clădirea de 1000 m2 este încălzită folosind un cazan în condensație pe gaz Hoval UltraGas®, care a fost furnizat gratuit. Acesta a putut fi utilizat chiar și în timpul renovării complete a vechii clădiri din incintă. „Noua soluție Hoval integrată ne încălzește stupina în mod rentabil și fiabil”, spune Pfeifenberger. Cazanul în condensație pe gaz, UltraGas 50 kW care utilizează cea mai modernă tehnologie de condensare oferă stupinei o rentabilitate optimă, precum și un consum minim de gaz și electricitate.

În clădire, există o sală de spectacole cu cafenea, o bucătărie, un magazin cu articole apicole și un alt magazin de unde vizitatorii pot cumpăra delicatese pe bază de miere.

Albinele și cazanul în condensație UltraGas®: maeștrii reglării temperaturii

La fel ca nouă, oamenii, albinelor le place căldura. Cu toate acestea, temperatura ideală într-un stup este între 34 și 36 ° C – mult mai mare decât în ​​locuințele umane. Albinele se ocupă singure de reglarea temperaturii. Când este prea cald, aduc apă în stup pentru a o răci. Dacă este prea frig, își utilizează aripile pentru a încălzi aerul.

Pentru Pfeifenberger, UltraGas® funcționează puțin mai simplu: „Chiar și atunci când sistemul de încălzire a fost montat de către instalatorii noștri, totul a decurs rapid și fără probleme. Când funcționează, nu trebuie să ne facem griji pentru nimic. Dacă există defecte, serviciul clienți Hoval este disponibil pentru noi în orice moment. Aici avem un avantaj față de albine, cazanul în condensație muncește pentru noi și reglează temperature optimă”, zâmbește el. Cu controlerul de sistem TopTronic® E, putem acționa încălzirea simplu și intuitiv printr-un ecran tactil. Instalatorul partener Hoval, Brunauer Installateur GmbH, s-a angajat să integreze sistemul de încălzire în mod fiabil și fără probleme. Punerea în funcțiune a fost efectuată de un tehnician de service Hoval.

Lucrăm împreună pentru a ne asigura că viitorul este luminous pentru albine

Pentru proprietarul Daniel Pfeifenberger, este important să educe oamenii despre mortalitatea albinelor. Cu contribuția Hoval, Pfeifenberger poate investi mai mult din buget în creșterea gradului de conștientizare. Cu toate acestea, el se așteaptă să primească în jur de 20.000 de vizitatori la stupină pe an. Un alt obiectiv al său este să organizeze în fiecare an ateliere de lucru pentru 5000 până la 6000 de copii și adulți, pentru a informa, educa și sensibiliza cu privire la ciclul natural al lumii insectelor. Prin urmare, stupina aduce o contribuție valoroasă la crearea unei coabitări mai durabile între oameni și natură.

Beneficiile oferite de un cazan în condensație UltraGas®

  • Cazanul în condensație pentru încălzirea și generarea apei calde oferă cele mai mici costuri de funcționare posibile în blocuri și clădiri comerciale.
  • Montaj pe pardoseală. cu reglaj de putere infinit variabil și controler de sistem Hoval TopTronic® E.
  • Eficiență maximă cu standarde garantate de igienă a apei potabile
  • Consum redus de gaz și energie, ca rezultat al eficienței maxime
  • Întreținere redusă datorită schimbătorului de căldură patentat aluFer®
  • Control inteligent pentru încălzire fără probleme
417 views

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

four × 5 =

I accept the Privacy Policy * for Click to select the duration you give consent until.

cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail