Articol

Service cazan in condensatie pe gaz

De ce sunt importante operatiunile anuale de service ale unui cazan in condensatie pe gaz?

Inspectarea unui cazan in condensatie pe gaz: o sarcina doar pentru tehnicienii autorizati?

 

Operatiunile anuale de service ale unui cazan in condensatie pe gaz asigura siguranta, confortul si functionarea economica a echipamentului – un cazan curat si bine reglat va consuma mai putin combustibil, iar dvs. veti fi scutit de griji inutile si pe deplin pregatit pentru sezonul rece.
Mentenanta periodica a cazanului este foarte importanta pentru o operare fara probleme, in special dupa lunile de vara in care activitatea acestuia este mult mai redusa – si ajuta de asemenea la prelungirea duratei de viata. Un sistem de incalzire defect sau slab intretinut poate fi un motiv de ingrijorare pentru utilizatori si poate genera costuri suplimentare deloc neglijabile.

Defectele minore pot provoca o eficienta redusa a dispozitivului care va arde mai mult combustibil; Iar un cazan in condensatie pe gaz deteriorat poate functiona intr-o maniera mai putin ecologica – arderea slaba va fi genera emisii crescute in atmosfera provocand daune mediului. Inspectia si intretinerea periodica a sistemului de incalzire va detecta aceste defecte si nereguli in ceea ce priveste functionarea cazanului – iar reparatia va fi mult mai ieftina decat atunci cand defectul devine critic si sunt necesare reparatii majore.

 

Cine ar trebui sa efectueze inspectiile periodice?

 

Un cazan in condensatie pe gaz este un dispozitiv complex si incercarea de a efectua operatiunile de service necesare unui astfel de echipament de catre o persoana necalificata ar putea provoca daune, de ex. cablajului si modului de operare al acestuia.
Inspectarea si întretinerea cazanului trebuie efectuate de catre un expert cu pregatirea corespunzatoare; Cel mai bine este dacă acesta este un inginer de service autorizat de catre Hoval, dar ar trebui cel puțin sa fie racordat in conditii de siguranta la gaz. La achizitionarea cazanului, putem oferi un contract de service – care vine cu o serie de beneficii, inclusiv o garantie extinsa.
Nu fiti tentati sa amanati inspectiile pentru ultimul moment, pentru inceputul toamnei, cand majoritatea oamenilor isi fac rezervari pentru service-ul cazanelor deoarece va puteti confrunta cu un timp indelungat de asteptare.

 

Inspectia si mentenanta corecta a unui cazan in condensatie pe gaz

 

In timpul operatiunilor de service, cazanul dvs. va fi curatat folosind produse chimice dedicate, iar in cazuri mai dificile, poate fi necesara curatarea mecanica. Unii producatori recomanda inlocuirea garniturilor dupa fiecare curatare a schimbătorului de caldură – desi costul lor este mic, acestea reduc riscul de scurgeri in timpul sezonului de incalzire. Hoval poate oferi kituri de service, care pot tine totul sub control pentru a evita eventualele evenimente neplacute. Cazanele pe gaz sunt echipamente complexe cu componente specifice, reglate cu precizie. Recomandăm ca de inspectarea acestora să se ocupe un profesionist – fie un specialist atestat, fie un tehnician de service autorizat de producător. Prin încheierea unui contract de prestări servicii puteți beneficia de o prelungire a perioadei de garanție sau de reduceri la intervențiile de întreținere efectuate în perioada post-garanție.

650 views

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 × two =

I accept the Privacy Policy * for Click to select the duration you give consent until.

cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail